Joomla

Nieuwe Joomla site voor Judovereniging Noordwijkerhout

Ik ben gevraagd door de voorzitter van Judovereniging Noordwijkerhout om naar hun website te kijken en deze te moderniseren. Wat bleek de website had nog nooit een update gehad en de Joomla versie de ze gebruikten werd zeer binnenkort niet meer ondersteund. De webhoster wilde om deze reden het contract niet verlengen vanwege veiligheidsrisico’s, tenzij de website een update krijgt. Mijn hulp kwam dan ook precies op tijd.

Joomla heeft een andere opzet dan WordPress en is naar mijn mening dynamischer. WordPress bouw je pagina voor pagina op. In Joomla werk je met modules en artikelen die je een plek geeft op één of meerdere pagina’s. Dit was ook de wens van Judovereniging Noordwijkerhout om een dynamische website te krijgen. Ik ben van begin af aan met de allernieuwste versie van Joomla begonnen zodat ze er voorlopig weer tegenaan kunnen.

Op de oude site was het in de loop der tijd met verschillende redacteuren een zooitje geworden met de plaatsing van artikelen. Het was Judovereniging Noordwijkerhout niet bekend hoe zij foto’s en recent nieuws op een makkelijke manier kunnen plaatsen. Dit hebben ze opgelost door linkjes te plaatsen naar documenten en foto’s van online fotoalbums en opslagsites. Het was als eerste een hele klus om weer structuur aan te brengen. Daarboven was het belangrijk dat de site levendig werd. Alle foto’s zijn nu overzichtelijk in albums via hun eigen site te zien. Alle laatste nieuwsberichten en wedstrijdverslagen zijn op de homepage te vinden. De nieuws– en wedstrijdpagina’s zijn chronologisch gesorteerd van nieuw naar oud waarbij de laatste artikelen enkelkolom’s getoond worden. Dit is echt de kracht van Joomla en het zit er standaard in.

Vlak voor oplevering van de website kreeg ik de vraag of ik de webhosting wil doen. Het domeinnaam is met succes verhuisd en de nieuwe website was direct te zien toen de verhuizing een feit was.